„Jakże byłoby pięknie, gdyby każdy z nas mógł wieczorem powiedzieć: dzisiaj zrobiłem gest miłości wobec drugiego”, taka dewiza papieża Franciszka przyświecała kolacji charytatywnej zorganizowanej przez załogę restauracji Dym Na Wodzie Rafała Niewiarowskiego (znanego z programu Master Chef.
- Charytatywna Kolacja Degustacyjna odbyła się z udziałem znamienitego gościa - szefa kuchni o szwajcarskich korzeniach, ogromnym doświadczeniu i wielkim sercu - Kurta Schellera - informuje Rafał Niewiarowski. - Wraz z Schellerem pierwotny zamysł luksusowej „Ostatniej Kolacji na Titanicu” pragnęliśmy przekuć w dobrodziejstwo pomagania innym. Ostrygi a la russe, Consommé Olga, Filet Mignion Lili - to tylko niektóre z przysmaków serwowanych felernego dnia na Titanicu, a których interpretacje goście mieli okazję spróbować w Dymie Na Wodzie, hojnie przekazując datki na ustecki dom dziecka przy Kościuszki.
Gościom, szefom kuchni i pracownikom udało się zebrać fantastyczną kwotę 6225 zł. - Mamy nadzieję, że atmosfera pomagania udzieli się całej Ustce, tak aby „Ostatnia Kolacja…” była jednocześnie początkiem dobrej passy dla tych, którzy najbardziej nas potrzebują – dodaje Rafał Niewiarowski.
Michał Pietrzak - Niedźwiedź włamał się po smalec w Dol. Strążyskiej
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?