Pyszne muffinki czekoladowe w stylu ciasta brownies z dodatkiem karmelu przygotujesz z: 35 g batonika karmelowego, 20 dag ciemnej czekolady, 3 łyżek mąki, 4 jaj, 10 dag cukru pudru i takiej samej ilości miękkiego masła. Rozkrusz czekoladę, stop ją w kąpieli wodnej i dodaj masło – utrzyj. Potem jaja i cukier zmiksuj, dołącz mąkę i ostudzoną płynną czekoladę. Papilotki wypełnij ciastem do 3/4 ich objętości. Piecz w rozgrzanym do 220°C przez 15 minut. Możesz dodać do tego mus wykonany z 5 dag kremowego Philadelphia, 56 dag karmelowego batonika, 5 dag serka mascarpone.
WIĘCEJ NA TEMAT W SERWISIE abcZDROWIE.pl
Wsparcie redakcyjne od:
Surówka z rzodkiewki
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?