MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Starsze grzyby żółkną, a potem brązowieją i zasychają. We...
fot. Jerzy Opioła/wikimedia.commons CC BY-SA 4.0

Gigantyczny grzyb, który wygląda jak czaszka. Czy można go jeść? Sprawdź, gdzie szukać czasznicy i co z niej zrobić

Dojrzały owocnik czasznicy

Starsze grzyby żółkną, a potem brązowieją i zasychają. We wnętrzu dojrzewają zarodniki, które rozsypią się, podobnie jak purchawki.
licencja

Zobacz również

Następca Kloppa potwierdza: przejmę Liverpool

Następca Kloppa potwierdza: przejmę Liverpool

Za nami wyjątkowy koncert z okazji 5-lecia Opalenickiej Orkiestry Dętej!

Za nami wyjątkowy koncert z okazji 5-lecia Opalenickiej Orkiestry Dętej!

Polecamy

Pak choi - co to za warzywo? Właściwości, przepisy na pak choi

Pak choi - co to za warzywo? Właściwości, przepisy na pak choi

Za każdym razem obierasz pieczarki? W ten sposób sam sobie szkodzisz

Za każdym razem obierasz pieczarki? W ten sposób sam sobie szkodzisz

Uczulenie na truskawki zauważysz na skórze i na... języku. Tak je rozpoznasz

Uczulenie na truskawki zauważysz na skórze i na... języku. Tak je rozpoznasz