MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Cukinie do pieczenia warto pokroić w podłużne plastry o...
fot. Bru-nO/pixabay.com

Te warzywa na grilla są najsmaczniejsze! Sprawdź, które wybrać i ile minut piec je na ruszcie. Zobacz sposoby na pyszne grillowane warzywa

Cukinia

Cukinie do pieczenia warto pokroić w podłużne plastry o grubości 1-1,5 cm. Mniejsze okazy można rozkroić na połówki. Połóż je na ruszcie miąższem do dołu, piecz 3-4 min, a następnie obróć i dopiecz przez kilka minut, aż zmięknie – w sumie ok. 8 minut. Cukinię na szaszłyki pokrój w kostki o boku 2-3 cm lub podobne kawałki w taki sposób, by na każdym z nich była skóra – i to właśnie w nią wbijaj patyczek, by warzywo trzymało się na miejscu.

Zobacz również

150 wiatraków chce postawić na Opolszczyźnie warszawska firma

150 wiatraków chce postawić na Opolszczyźnie warszawska firma

Z tych bankomatów wypłacisz tylko 200 zł. Trwa protest

Z tych bankomatów wypłacisz tylko 200 zł. Trwa protest

Polecamy

W szkołach brakuje rąk do pracy. Dziury łatają nauczyciele po 60 r.ż.

W szkołach brakuje rąk do pracy. Dziury łatają nauczyciele po 60 r.ż.

Co wiesz o samochodach z PRL-u? Rozwiąż quiz

Co wiesz o samochodach z PRL-u? Rozwiąż quiz

Kontuzja sportowców i ludzi aktywnych. Zmaga się z nią Robert Lewandowski

Kontuzja sportowców i ludzi aktywnych. Zmaga się z nią Robert Lewandowski