Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Mięso można mrozić, ale trzeba to robić od razu po zakupie....
fot. istockphoto.com

Te produkty możesz zamrozić! Jeśli robisz zakupy na zapas, zamiast wyrzucać jedzenie, włóż je do zamrażarki

SUROWE MIĘSO I WĘDLINY

Mięso można mrozić, ale trzeba to robić od razu po zakupie. W końcu chodzi o to, by mrozić je jak najświeższe, a nie jak najstarsze! Najlepiej mrozić mięso surowe, a wędliny – w plasterkach. Robisz schabowe i chcesz zostawić trochę na następny raz? Zamroź je bez panierki. Mięso możesz trzymać w zamrażalniku kilka miesięcy (drób – 3, wieprzowina – 6, wołowina – 8).

Zobacz również

Tężnia solankowa nad Chechłem w Trzebini już działa

NOWE
Tężnia solankowa nad Chechłem w Trzebini już działa

Policja otoczyła konsulat Iranu. Zamachowiec grozi detonacją bomby!

NOWE
Policja otoczyła konsulat Iranu. Zamachowiec grozi detonacją bomby!

Polecamy

Film "Anselm" o sztuce Anselma Kiefera w Kinie Pod Baranami

Film "Anselm" o sztuce Anselma Kiefera w Kinie Pod Baranami

W MOK-u czytali Gombrowicza. To dopiero początek „Gombroprojektu”

W MOK-u czytali Gombrowicza. To dopiero początek „Gombroprojektu”

Polskie i niemieckie zespoły przez dwa dni będą rywalizowały w Nowej Soli

Polskie i niemieckie zespoły przez dwa dni będą rywalizowały w Nowej Soli