MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
7 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Bakłażan to zdrowe i smaczne warzywo, które nie wymaga...
fot. feherandras/pixabay.com

Te warzywa na grilla są najsmaczniejsze! Sprawdź, które wybrać i ile minut piec je na ruszcie. Zobacz sposoby na pyszne grillowane warzywa

Bakłażan

Bakłażan to zdrowe i smaczne warzywo, które nie wymaga specjalnego przygotowania (jak np. solenie i odciskanie gorzkiego soku), jeśli okazy są młode. Wystarczy wybierać młodsze sztuki, by można było wrzucać je nawet wprost na ruszt. Nakłuty widelcem bakłażan piecze się 15-20 min, rozkrojony wzdłuż na pół – zwykle 7-8 min, a pokrojony w plastry o grubości ok. 2,5 cm – 2-3 minuty. Jeżeli natomiast chcemy zjeść młodego bakłażana wraz ze skórką, dobrze jest upiec go w folii.

Zobacz również

Świeże owoce i warzywa na giełdzie w Sandomierzu. Po ile truskawki, wiśnie i inne?

Świeże owoce i warzywa na giełdzie w Sandomierzu. Po ile truskawki, wiśnie i inne?

Mieszkańcy czekali na ten most od dziesięcioleci. Rusza wielka inwestycja na Mazowszu

Mieszkańcy czekali na ten most od dziesięcioleci. Rusza wielka inwestycja na Mazowszu

Polecamy

Dieta 48-godzinna na płaski brzuch. Efekty są zadziwiające!

TYLKO U NAS
Dieta 48-godzinna na płaski brzuch. Efekty są zadziwiające!

Codziennie łykasz tabletki? To wcale nie sprawi, że będziesz zdrowszy

Codziennie łykasz tabletki? To wcale nie sprawi, że będziesz zdrowszy

Idealne kotlety dla niejadków. Bez trudu ukryjesz w nich kalafiora

HIT DNIA
Idealne kotlety dla niejadków. Bez trudu ukryjesz w nich kalafiora