Zakończenie Prezydencji Polski w UE. Wojskowa kuchnia w Brukseli
Już dwa dni wcześniej do Brukseli przyjechała grupa kucharzy i kelnerów Wojska Polskiego, żeby zorganizować przyjęcie na najwyższym poziomie. - Na przygotowanie wykwintnych dań potrzebny jest czas, żeby potrawy wzbudziły uznanie wśród wszystkich gości i były wykonane zgodnie z zasadami sztuki kulinarnej – mówi płk Leszek Staniszewski. W przygotowaniu potraw uczestniczyła czołówka wojskowych kucharzy pracujących na co dzień w jednostkach Inspektoratu Wsparcia SZ, Wojsk Lądowych, Sił Powietrznych oraz Marynarki Wojennej. Kpt Sylwester Kopaczewski i st. chor. Leszek Kaczmarek z 1. Brygady Logistycznej w Bydgoszczy towarzyszyli kucharzom w wyprawie do Brukseli i odpowiadali za przygotowanie logistyczne wyjazdu do stolicy UE. Szefem grupy był płk Leszek Staniszewski. na zdj. Małgorzata Tatarek